Україну накриють сильні дощі, а в Карпатах очікується перший сніг
Україну накриють сильні дощі, а в Карпатах очікується перший сніг

Україну накриють сильні дощі, а в Карпатах очікується перший сніг

В Україні очікується похолодання у понеділок, 30 вересня, що супроводжується дощами, а на високогір'ї Карпат можливий дощ з мокрим снігом. Про це повідомили в "Укргідрометцентрі".

Так, у західних регіонах – Житомирській та Вінницькій областях пройдуть дощі, а у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій місцями можливі сильні опади. Нічна температура становитиме +4+9, денна - +8+13°. У Карпатах на висоті очікується дощ із мокрим снігом, температура там буде в межах 0+5 тепла як вдень, так і вночі.

- На решті територій опадів не очікується, за винятком короткочасних дощів вночі у Київській та Чернігівській областях. Вночі температура становитиме +9+14, на узбережжі – до +16, а вдень – +20+25. У північних областях уночі буде +6+11, вдень - +14+19. Вітер переважно північний та південно-східний, зі швидкістю 7-12 м/с, подекуди можливі пориви до 15-20 м/с, - спрогнозували синоптики.

У вівторок, 1 жовтня, в Україні опадів не очікується, проте у західних та південно-західних областях, а також у Криму можливі невеликі дощі. Вітер північно-західний, на Лівобережжі південно-східний, 7-12 м/с, у південних та східних регіонах можливі пориви до 15-20 м/с. Нічна температура у західних регіонах, Житомирській, Київській та Вінницькій областях становитиме 5-10°, вдень - 14-19° (у західних областях - 8-13°). На решті територій вночі 9-14°, вдень - 20-25°.

У Карпатах на висоті можливий невеликий мокрий сніг, температура - 0-5° тепла вдень та вночі. У Києві у вівторок без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 8-10°, вдень 16-18°.

  • 28 вересня синоптик Віталій Постригань попередив, що на Україну очікує різке похолодання, а низка областей зіткнуться з дощами.
  • 29 вересня синоптик Ігор Кібальчич повідомив, що в Україні жовтень розпочнеться із теплої, майже літньої погоди, але незабаром її змінить різке похолодання по всій території.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader