Соцслужба перевірить усі українські заклади, де проживають діти: причина
Соцслужба перевірить усі українські заклади, де проживають діти: причина

Соцслужба перевірить усі українські заклади, де проживають діти: причина

Нацсоцслужба проведе перевірки в усіх закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав. Таке рішення прийняла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович після інформації про реабілітаційний центр у Львівській області.

«Для цього служба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей. Разом з тим, в чергове хочу наголосити, що найкраще, щоб всі діти в Україні, навіть якщо вони мають особливі освітні потреби, змогли навчатися найближче до своїх домівок та щовечора повертатись додому», – йдеться у заяві.

За словами Жолнович, наразі діти змушені навчатися у спецшколах, яких лише декілька в області. Через це батьки не можуть їх відвідувати щоденно:

«Зрозуміло, що до них неможливо добиратися щодня, тому потрібні не окремі заклади, а класи в загальних школах. Тоді, батьки зможуть вибрати навчальний заклад поруч з домом».

Міністерка соціальної політики закликала збільшити кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи в загальних школах. це потрібно для того, щоб за освітньою послугою не треба було звертатися далеко від дому.

Згодом Офіс генерального прокурора відреагував на цю подію та розпочав кримінальне провадження.

Джерело матеріала
loader
loader