Штучний інтелект Sony створюватиме ігри для PlayStation, його вже використали у Spider-Man 2, — корпоративний звіт
Штучний інтелект Sony створюватиме ігри для PlayStation, його вже використали у Spider-Man 2, — корпоративний звіт

Штучний інтелект Sony створюватиме ігри для PlayStation, його вже використали у Spider-Man 2, — корпоративний звіт

У новому корпоративному звіті Sony пише, що для прискорення розробки ігор на PlayStation посилено використовуватиме ШІ та машинне навчання.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Штучний інтелект Sony створюватиме ігри для PlayStation, його вже використали у Spider-Man 2, — корпоративний звіт - Фото 1

За даними сайту Insider Gaming, на сторінці 16 звіту Sony зазначає, що використання штучного інтелекту охоплюватиме багато аспектів створення ігор. Серед них, зокрема, «зондування та захоплення, а також 3D-обробка в реальному часі». Компанія каже, що штучний інтелект дозволить надавати ігри «швидко та за низьку вартість ширшому колу шанувальників».

Звіт каже, що Sony використовувала машинне навчання у створенні Marvel’s Spider-Man 2, у тому числі застосовуючи програмне забезпечення для розпізнавання голосу певними мовами. Цей процес дозволив компанії автоматично синхронізувати субтитри з репліками кожного персонажа, щоб «суттєво скоротити процес створення субтитрів». Sony також розповіла, що створює студію Volumetric Capture Studio, яка генеруватиме 3D-дані людей та місць для відтворення у «високоякісних зображеннях».

«Надалі ми плануємо застосовувати високоякісні 3D-ресурси, включаючи дані руху від нашої студії, накопичені кожною з наших компаній у межах Групи, і досліджуватимемо потенційні зовнішні продажі».

«Що стосується 3D-обробки в реальному часі, ми проводимо дослідницьку роботу з Epic Games, зосереджену на Unreal Engine, розробленому як фізичний движок для генерації комп’ютерної графіки в іграх. Наприклад, ми повторно використали компоненти 3DCG з музичного кліпу, знятого за допомогою віртуального виробництва, щоб створити гру, дія якої відбувається в тому ж світі, і випустили короткометражний фільм на основі CG з підтвердженням концепції за допомогою Unreal Engine».

Штучний інтелект та машинне навчання в іграх породили бурхливу дискусію щодо справедливої винагороди та прав акторів. Схоже, інші представники геймдеву теж мають непокоїтися.

Теги за темою
PlayStation 5 Sony
Джерело матеріала
loader