Зеленський повідомив про плани на наступний Рамштайн
Зеленський повідомив про плани на наступний Рамштайн

Зеленський повідомив про плани на наступний Рамштайн


Попереднє засідання у форматі Рамштайн відбулося 6 вересня. За його підсумками союзники, зокрема США, Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Канада та Британія, виділили ЗСУ нові пакети допомоги.

На засіданні контактної групи у форматі Рамштайн, яке відбудеться у жовтні, Україна і партнери мають “визначити спільні кроки та спільне бачення, як посилити тиск на Росію”. Про це у неділю, 29 вересня, президент України Володимир Зеленський.

“За півтора тижня, у жовтні на Рамштайні ми маємо визначитись разом з іншими лідерами щодо спільних кроків та спільного бачення, як посилити тиск на Росію за цю війну й заради миру. Справедливого миру”, – сказав президент.

Він згадав про російський терор українських міст і підкреслив, що РФ спрямовує удари по мирному населенню та інфраструктурі країни. 

“Це – щоденний російський терор. Близько сотні керованих авіабомб кожного дня використовує Росія проти України. І це – постійне нагадування всім нашим партнерам, які можуть допомогти, що потрібно більше далекобійності для України, більше ППО для України, більше санкцій проти РФ. Зараз – за цей тиждень, у різних наших перемовинах у США – нашу позицію, наші аргументи почули максимально детально”, – сказав президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден знову зустрінуться у жовтні в рамках засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі Рамштайн.

Контактна група з питань оборони України від лютого 2022 року забезпечила Києву допомогу у сфері безпеки й оборони на понад 106 мільярдів доларів. 



Теги за темою
Володимир Зеленський Німеччина Нідерланди Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader