Стало відомо, як вдалося знищити главу "Хезболли" — ЗМІ
Стало відомо, як вдалося знищити главу "Хезболли" — ЗМІ

Стало відомо, як вдалося знищити главу "Хезболли" — ЗМІ

Стало відомо, як вдалося знищити главу "Хезболли" — ЗМІ

Це сталося під час екстреної наради терористичного угруповання.

Ліквідувати лідера угруповання "Хезболла" Хасана Насралли допоміг подвійний агент з Ірану. Він проник у структури радикального шиїтського руху і передав ізраїльській армії інформацію про місцезнаходження, пише Le Parisien.

Як відомо, Насралла 27 вересня був на похороні командира безпілотного підрозділу "Хезболли", який загинув напередодні внаслідок ізраїльського авіаудару Мухаммеда Хусейна Срура. Поховання проходило у районі Харет-Хрейк неподалік підземного командного центру угруповання.

У цей час ізраїльські винищувачі F-35, оснащені протибункерними авіабомбами, чергували в засідці. Вони очікували на повернення мети до штаб-квартири "Хезболли".

Згодом іранський "крот" повідомив ізраїльтян про швидке прибуття Насралли. Це сталося задля екстреної наради терористичного угруповання, у якій крім Насралли, брали участь ще 12 командирів.

Військові Ізраїлю чекали, поки всі вони опиняться в одному приміщенні. А вже потім почали бомбардування.

Як стверджує джерело, пілоти ЦАХАЛ скинули на командний центр Хезболли шість авіабомб вагою дві тонни кожна. Внаслідок, від комплексу з шести будівель, в яких і під якими розташовувалась штаб-квартира "Хезболли", залишилися лише руїни та гігантський кратер глибиною 30 метрів. Також було підірвано ще дві сусідні будівлі.

Нагадаємо, 27 вересня ізраїльські збройні сили завдали удару по Бейруту, столичному місту Лівану. Основною метою атаки був Хасан Насралла, який, як повідомляється, міг перебувати в підземному бункері, де проводилися зустрічі керівників «Хезболли». Однак наразі точно не відомо, чи був він у будівлі під час удару і чи вижив після атаки.

Джерело матеріала
loader
loader