Кількість загиблих у Непалі від повеней збільшилася до 150 людей - і продовжує зростати
Кількість загиблих у Непалі від повеней збільшилася до 150 людей - і продовжує зростати

Кількість загиблих у Непалі від повеней збільшилася до 150 людей - і продовжує зростати

Кількість загиблих у Непалі від повеней збільшилася до 150 людей - і продовжує зростати

Рятувальні роботи ускладнюються тим, що дощі потягнули за собою величезні потоки бруду, який заливає все на своєму шляху

Кількість загиблих унаслідок мусонних повеней і зсувів у Непалі в неділю, 29 вересня, зросла до 150 осіб, десятки людей, як і раніше, вважаються зниклими безвісти.

Влада каже, що кількість загиблих зростатиме в міру надходження повідомлень із сіл по всьому гімалайському регіону. Зливові дощі почалися пізно ввечері в четвер і відтоді обрушилися на більшу частину країни, особливо на східні та центральні регіони, повідомляє DW.

У неділю погодні умови покращилися, що дало змогу продовжити рятувальні, відновлювальні та очисні роботи.
Більше половини загиблих зареєстровано в столиці, Катманду, яка сильно постраждала, і прилеглих районах.

За повідомленнями місцевих жителів, опади, що випали, - найсильніші за останні десятиліття. У вихідні цілі райони міста були затоплені, а в річках, що протікають через Катманду, спостерігалися зливові паводки.

У неділю столиця залишалася без світла, оскільки багато ключових доріг, що з'єднують її з рештою країни, були заблоковані зсувами.

За ніч рятувальники витягли 14 тіл із двох автобусів, які були поховані під завалами на шосе недалеко від Катманду. На тому самому місці було завалено ще більше машин, поки рятувальники копалися в багнюці та камінні, намагаючись знайти людей. Рятувальні роботи ускладнюються тим, що дощі потягнули за собою грязьові потоки, і багато будівель і транспорт виявилися похованими під шаром болота.

У деяких районах спостерігаються перебої з електрикою та інтернетом. Уряд закрив школи і коледжі по всьому Непалу на три дні.

Тим часом, у Польщі також триває повінь. У країні розширили зону стихійного лиха, додавши до неї місто Легниця і гміну Менткув у Нижньосілезькому воєводстві. Повінь охопила південно-західну частину країни і центральну Європу у вересні 2024 року. Це рішення ухвалено на підставі урядового розпорядження, що враховує динамічні зміни ситуації.

Стан стихійного лиха запроваджено на 30 днів у частинах чотирьох воєводств Польщі: Нижньосілезькому, Опольському, Сілезькому та Любуському. Він триватиме до 16 жовтня. Раніше зона стихійного лиха вже кілька разів розширювалася через погіршення ситуації. Особливо в населених пунктах, через які протікає річка Одра та її притоки.

Джерело матеріала
loader