Глава МЗС Австрії оцінив "прагнення" Путіна до миру
Глава МЗС Австрії оцінив "прагнення" Путіна до миру

Глава МЗС Австрії оцінив "прагнення" Путіна до миру

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг висловив своє бачення поточної ситуації в Україні та перспектив мирного врегулювання конфлікту.

Як пише Укрінформ, у недавньому інтерв'ю австрійському інформагентству АРА він зазначив, що, незважаючи на очевидну необхідність дипломатичного вирішення конфлікту, російська сторона не демонструє серйозного бажання розпочинати конструктивні переговори.

"Чи складається зараз враження, що російська сторона не дуже серйозно налаштована на змістовні переговори? Так!" – наголосив міністр.

Він також додав, що все ж таки сподівається на зміну цієї позиції в майбутньому.

Александер Шалленберг
Александер Шалленберг

Особливу увагу приділив Шалленберг ролі інших впливових держав у процесі мирного врегулювання. Він наголосив на важливості залучення таких країн як Китай, Бразилія та Індія до дипломатичних зусиль, вважаючи це ключовим фактором для досягнення стабільного світу.

Міністр також звернув увагу на глобальні наслідки конфлікту, зокрема на необхідність переосмислення відносин із країнами Глобального Півдня. Він висловив стурбованість спробами Росії маніпулювати громадською думкою в цих країнах, представляючи НАТО та Європейський Союз як агресорів.

Війна Росії проти України. Окупант
Війна Росії проти України. Окупант

"Якщо Росії вдається в неоімперіалістичному дусі напасти на сусідню державу, а потім пояснювати іншим країнам, що справжній агресор – це НАТО та Європейський Союз, то це справді викликає запитання: як це можливо?" – зазначив Шалленберг.

Він наголосив, що зараз Заходу потрібно вести активніший діалог з країнами Глобального Півдня на рівних умовах.

Раніше Шалленберг також зазначав, що Європа помилково вірила у раціональність режиму Путіна.

Теги за темою
Володимир Путін Австрія
Джерело матеріала
loader
loader