Генеральні прокурори України та США обговорили співпрацю
Генеральні прокурори України та США обговорили співпрацю

Генеральні прокурори України та США обговорили співпрацю

Генеральний прокурор Андрій Костін провів офіційну зустріч з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом та командою Міністерства юстиції США, під час якої обговорили співпрацю на пріоритетних напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

"В ході зустрічі, разом з послом України в США Оксаною Маркаровою, обговорили подальшу співпрацю двох відомств для забезпечення всебічної відповідальності режиму Кремля за всі вчинені ним міжнародні злочини", - ідеться у повідомленні.

Генеральний прокурор висловив вдячність американським колегам за їхню незмінну підтримку на шляху України до відновлення справедливості, а також за лідерство і відданість захисту верховенства права та зміцненню глобальної безпеки.

Окремо зупинилися на питаннях подальшої підтримки СШАу посиленні інституційної спроможності української прокуратури та правоохоронних органів.

"Внесок Команди з питань відповідальності за воєнні злочини Міністерства юстиції США (WarCAT) є неоціненним для глобальних зусиль з розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини РФ. Ми також високо цінуємо результати роботи групи Disruptive Technology Strike Force, яка спрямована на припинення постачання в Росію компонентів і матеріалів для військового виробництва, та групи Task Force KleptoCapture", - наголосив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор Андрій Костін під час робочої поїздки у Вашингтон провів зустріч з почесним спікером Палати представників Конгресу США, конгресвумен Ненсі Пелосі, під час якої співрозмовники обговорили притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини.

Теги за темою
Росія США
Джерело матеріала