В Одесі судитимуть молодика, який під час стажування на автомийці угнав і «покалічив» «Audi Q5» клієнта
В Одесі судитимуть молодика, який під час стажування на автомийці угнав і «покалічив» «Audi Q5» клієнта

В Одесі судитимуть молодика, який під час стажування на автомийці угнав і «покалічив» «Audi Q5» клієнта

В Одесі судитимуть молодика, який під час стажування на автомийці угнав і «покалічив» «Audi Q5» клієнта - Фото 1

Слідчі завершили досудове розслідування справи та скерували обвинувальний акт щодо правопорушника до суду. Молодикові загрожує до 12-ти років увʼязнення з конфіскацією майна.

У кінці липня власник автівки повідомив про її зникнення в поліцію. Чоловік зазначив, що вранці залишив на півтори години свою «Audi Q5» на мийці, а коли повернувся, то не виявив її. Разом з іномаркою зник і працівник, який мав її помити.

Того ж дня, розпочавши провадження, слідчі та оперативники територіального підрозділу поліції взялися за пошуки транспортного засобу. Поліцейські встановили, що до події причетний 22-річний житель Березівщини, який за декілька днів до скоєння злочину почав стажування на автомийці. На іномарці клієнта він поїхав у Березівський район, але через пошкоджене колесо покинув її у полі та попуткою повернувся до Одеси.

Молодика розшукали та затримали в процесуальному порядку, а автівку повернули власнику. Свою провину правопорушник повністю визнав.

На час слідства суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 300 тисяч гривень, якою він не скористався.

В ході слідства поліцейські провели ряд експертиз, зокрема товарознавчу, якою було встановлено вартість незаконно привласненого транспортного засобу. За експертним висновком, вона перевищує 800 тисяч гривень.

«Зібравши достатньо доказів протиправних дій фігуранта та врахувавши вартість автівки потерпілого, ми висунули правопорушнику обвинувачення за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – у незаконному заволодінні транспортним засобом, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. За скоєне молодику загрожує позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду», – повідомив слідчий відділення поліції № 3 Одеського районного відділу поліції № 1 Ігор Недельчев.

Слідство тривало під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Tweet
Джерело матеріала
loader