У Києві в неділю відбудуться заходи до роковин трагедії Бабиного Яру
У Києві в неділю відбудуться заходи до роковин трагедії Бабиного Яру

У Києві в неділю відбудуться заходи до роковин трагедії Бабиного Яру

У Києві 29 вересня заплановане проведення низки заходів до 83-х роковин масових розстрілів у Бабиному Яру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Зокрема, біля пам'ятного знаку "Менора" у Бабиному Яру відбудеться церемонія вшанування пам’яті жертв масових розстрілів в окупованому Києві в роки Другої світової війни.

У виставковому центрі НІМЗ «Бабин Яр» о 12:00 відкриється виставка «Хтось був сусідом: Вибір, людська поведінка та Голокост». Експозиція містить фотоматеріали, спогади очевидців, історичні відомості щодо політики нацистів, залученості місцевого населення до злочинів проти євреїв як активної, так і «мовчазної».

У Національній філармонії відбудеться концерт-меморіал у виконанні Національного симфонічного оркестру України. Симфонія № 1 «Пам’яті мучеників Бабиного Яру» Дмитра Клебанова. зазначається, що за життя композитора твір прозвучав лише один раз, у 1947 році, в Харкові. Після цього симфонію негайно заборонили, скасували заплановані виконання, а автора звинуватили у формалізмі.

Як повідомлялося, у неділю, 29 вересня, в Україні вшановують пам’ять жертв трагедії у Бабиному Яру – це один із найжахливіших символів Голокосту. За роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, вбито 100-150 тис. людей – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Фото: ОП

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader