СБУ затримала на хабарі топ-менеджера Енергоатому - у компанії вже відреагували
СБУ затримала на хабарі топ-менеджера Енергоатому - у компанії вже відреагували

СБУ затримала на хабарі топ-менеджера Енергоатому - у компанії вже відреагували

У суботу, 28 вересня, стало відомо, що Служба безпеки України затримала директора з контрольно-ревізійної роботи Олександра Скопича. Про це повідомив співзасновник проекту "Наші гроші" Юрій Ніколов.

- За даними мого джерела, СБУ затримала його біля офісу компанії на Гоголівській на хабарі 100 тисяч гривень, який він вимагав за каламут із постачанням палива, - зазначив Ніколов і додав, що оскільки сума хабара складає всього 100 тисяч гривень, справу не передали Національному антикорупційному бюро.

В Енергоатомі підтвердили затримання одного із працівників компанії під час отримання хабара. При цьому компанія заявляє, що директора з контрольно-ревізійної роботи Олександра Скопича затримали за активної участі представників компанії, і вона і надалі сприятиме слідчим.

- Одним із пріоритетів АТ "НАЕК "Енергоатом" є забезпечення дотримання норм чинного законодавства, зокрема у компанії діє політика нульової толерантності до корупції. І це стосується не лише внутрішніх питань компанії, а й поведінки працівників за межами службової діяльності. Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активної участі представників "Енергоатому" було затримано одного з працівників компанії під час отримання неправомірної вигоди, - зазначили у компанії.

В "Енергоатому додали", що зараз тривають слідчі дії. І співробітники компанії всіляко допомагають йому.

  • 12 серпня СБУ та НАБУ викрили масштабну корупційну схему, яку організував заступник міністра енергетики. Його затримали у Києві на хабарі у пів мільйона доларів. За цю суму чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.
  • Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту - Покровському.
Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader
loader