Ситуація під Вугледаром складна: Маломуж заявив про два варіанти розвитку подій
Ситуація під Вугледаром складна: Маломуж заявив про два варіанти розвитку подій

Ситуація під Вугледаром складна: Маломуж заявив про два варіанти розвитку подій

Генерал армії України Микола Маломуж висловив стурбованість щодо ситуації під Вугледаром, зазначивши, що вона може розвиватися за двома основними сценаріями. Про це військовий заявив в етері телеканалу «Еспресо».

На його думку, в разі захоплення Вугледара російські війська отримають прямий вихід на Покровськ і зможуть просуватися територією Донецької області. Це, в свою чергу, може загрожувати українським військовим підрозділам, які перебувають у регіоні​.

«Це стосується як можливого наступу ворога в напрямку Донбасу, так і утримання логістичного шляху для забезпечення угрупувань Донеччини та Запоріжжя. Це альтернативний шлях Кримському, у випадку знищення Кримського мосту і паромних переправ», – заявив Маломуж.

Генерал підкреслив, що Вугледар є важливим логістичним та оборонним центром, і вкрай важливо утримати його під контролем. За його словами, українські збройні сили зміцнили свої позиції, але росіяни мають чисельну та вогневу перевагу. Маломуж зазначив, що командування розглядає два сценарії: перший передбачає контратаку з флангів, що може знецінити можливості противника; другий – можливу евакуацію військ у разі критичної ситуації​.

«Це надзвичайно складна ситуація, тому противник поступово просувається в плані охоплення Вугледару. Але якщо говорити про перспективи, то ми оцінюємо ці загрози та розглядаємо два сценарії», – зазначив генерал.

На даний момент ситуація під Вугледаром залишається напруженою, з постійними атаками з боку російських військ. Інформація вказує на те, що кількість атак на українські позиції зростає, а командування ЗСУ готує нові стратегічні рішення для захисту території.

До слова, цього тижня 57-а окрема мотострілецька бригада армії РФ прорвала оборону 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, яка обороняє Вугледар Донецької області.

Також варто сказати, що 72-га окрема механізована бригада ім. Чорних Запорожців, яка обороняє Вугледар Донецької області, спростувала чутки про свій вихід із міста. Відповідне відео з’явилося на офіційній сторінці ОМБр у фейсбуці.

Джерело матеріала
loader