На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник»
На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник»

На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник»

У пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацій» митники затримали жителя Рахівського району Закарпатської області, який без декларування перевозив раритетну книгу «Церковний збірник».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Державна митна служба України.

За даними відомства, 35-річний чоловік сховав церковний рукопис у дверцятах свого автомобіля Audi Q5 та без будь-яких дозвільних документів «зеленим коридором» перевозив до України.

На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник» - Фото 1

«Церковний збірник» датований 1906 роком. Він виданий в Ужгороді за часів Австро-Угорської імперії (колишня назва міста - Унгвар) у друкарні Варфоломея Єгера.

Згідно з вимогами митного законодавства, будь-які видання, виготовлені понад 50 років тому, незалежно від вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню під час проходження митного контролю.

На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник» - Фото 2

Дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України).

Стосовно чоловіка митники склали протокол.

Видання вилучене й передане фахівцям для проведення експертизи щодо можливої його належності до культурної, історичної чи антикварної цінності.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники Львівського загону в автомобілі, який прямував з України, виявили скрипку, ймовірно, італійського майстра Антоніо Страдіварі1728 року виробництва.

Теги за темою
Закарпаття
Джерело матеріала
loader