Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця
Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця

Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця

Супутник Sentinel-2C від Європейського космічного агентства (ESA), який лише на початку цього місяця був запущений у космос, зробив першу світлину Місяця.

Як передає Укрінформ про це повідомляє пресслужба ESA.

Сама світлина була зроблена 20 вересня завдяки мультиспектральній камері супутника, яка зазвичай працює зі своєї 786-кілометрової орбіти для отримання даних високої роздільної здатності про сушу та прибережні води Землі.

Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця - Фото 1

«Попри те, що Sentinel-2C призначений для спостереження Землі, це зображення, призначене для калібрування та порівнянь між місіями, перевершило очікування», - зазначили в ESA.

Зображення з вражаючою роздільною здатністю близько 5 км показує помітні місячні особливості, зокрема кратер Коперник, кратер Тихо та місячні моря: Море Спокою, Море Вологи та Море Хмар.

«Приблизно раз на місяць супутник повертатиметься набік, щоб фотографувати Місяць замість Землі», - додали в Агентстві.

Зазначається, що запущений 5 вересня 2024 року Sentinel-2C приєднався до своїх супутників-близнюків на орбіті, продовжуючи надавати цінні зображення високої роздільної здатності для Copernicus - програми дослідження навколишнього середовища та безпеки ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував спіральну галактику з перемичкою NGC 1559, розташовану в сузір’ї Сітки, що поблизу Великої Магелланової Хмари.

Фото: ESA

Теги за темою
Космос
Джерело матеріала
loader