Як зберегти врожай городини до весни: секрети городників
Як зберегти врожай городини до весни: секрети городників

Як зберегти врожай городини до весни: секрети городників

Якщо у вас надлишок продуктів, і ви не можете з'їсти все відразу, є безліч способів зберегти вирощений вами врожай овочів , розкрито секрети городників.

Як зберегти врожай овочів до весни?

Коренеплоди і верхівки можна зберігати в прохолодному місці, що добре провітрюється, наприклад, в сараї або гаражі. Не зберігайте коренеплоди в дуже сухому місці, інакше вони зморщуються. Використовувати протягом шести місяців.

Підходить для картоплі основних культур, моркви, пастернаку, цибулі, груш та яблук.

Коренеплоди: Видаліть листя і струсіть пухку землю. Зберігайте у шарах вологого піску у темному сараї.

Картопля: висушіть на сонці, щоб шкірка стала твердою, потім зберігайте в мішках із мішковини у темному місці. Регулярно перевіряйте наявність ознак гниття.

Цибуля: Висушіть на сонці, потім в'яліть на веранді або у вільній кімнаті, поки шкірка не стане паперовою. Сплетіть їх у джгути. Дізнайтеся більше про зберігання цибулі.

Як зберегти врожай овочів та яблук до весни:

Загорніть неушкоджені яблука в газету та зберігайте їх у коробках у сараї. Дізнайтеся більше про зберігання яблук.

Низькі температури пригнічують зростання бактерій. Бланшування перед заморожуванням також вбиває бактерії і зберігає вміст вітамінів. Використовувати протягом шести місяців.

Підходить для: коренеплодів, цибулі, яблук, груш, слив, малини, аґрусу, смородини, томатів, стручків, кукурудзи, капусти.

Як зберегти врожай ягід до весни:

Смородина та малина: заморозьте смородину на гілках та ягоди на лотках перед упаковкою.

Брюссельська капуста, квасоля та броколі: бланшувати в окропі відразу після збору. Швидко остудити, потім висушити та упакувати в пакети.

Яблука та сливи: наріжте яблука та сливи, змішайте з лимоном і цукром, потім заморозьте. Або вичавте сік і заморозьте в невеликих кількостях (так само можна зробити з грушами).

Як зберегти урожай овочів до весни? Підійде сушіння.

Висушування овочів та фруктів запобігає розмноженню бактерій та посилює смак. Ви можете придбати дегідрататор, використовувати духовку на слабкому вогні або повісити врожай на мотузці. Використовувати протягом шести місяців.

Підходить для: цибулі, яблук, груш, слив, томатів, малини, полуниці, стручків та качанів.

Яблука: видаліть серцевину, потім наріжте кільцями та замочіть у солоній воді. Нанизуйте кільця на мотузку у приміщенні на великій відстані один від одного протягом трьох-п'яти днів. Використовуйте цю техніку також для чилі та грибів, але час сушіння буде різним.

Помідори: розрізати навпіл, посипати сіллю та висушити на пергаменті в духовці. Зберігати у банках з оливковою олією.

Цибуля: наріжте цибулю скибочками, опустіть у киплячу воду на 30 секунд, потім висушіть на деках.

Джерело: gardenersworld .

Останні новини України:

Як і коли краще садити цибулю: правила та лайфхаки.

Хазяйка розкрила секрет великого врожаю помідорів.

Це врятує ваш урожай від колорадського жука: бюджетні засоби, які не підведуть.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader