Геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння
Геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння

Геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння

Ми всі знаємо, що приготувати яйця можна лише зваривши їх, або підсмажити на сковороді. Однак, як виявилося, це зовсім неправильне припущення. Яйця можна приготувати без нагрівальних процесів.

Один із українських фудблогерів заявив, що приготування яєць відбувається, коли білки денатуруються, тому будь-який процес, що викликає хімічну зміну білка, може "готовити їжу".

По суті, все, що потрібно для цього процесу, це сире яйце та алкоголь – горілка, ром чи спирт.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

"Чим вищий відсоток спирту, тим швидше відбувається хімічна реакція та приготування", - розповідає блогер.

Як "зварити" яйце без варіння:

Перелийте алкоголь у склянку чи іншу невелику ємність. Розбийте яйце всередину, щоб воно повністю опинилося в рідині. Після того як яєчний білок побіліє, зачекайте, поки звариться жовток.

Залежно від відсотка алкоголю реакція триває щонайменше години. Яйце звариться набагато швидше, якщо ви зварите його звичайним способом, а в цьому випадку потрібно дочекатися, поки спирт проникне в яйце.

"Зварене в спирті яйце їстівне, але містить високу концентрацію спирту. Якщо ви вирішите їсти його, ймовірно, найкраще використовувати його в коктейлі", - йдеться у повідомленні.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Наукове пояснення

Яєчний білок переважно складається з білка альбуміну. Через кілька хвилин після додавання яйця до алкоголю напівпрозорий яєчний білок починає каламутніти. Спирт бере участь у хімічній реакції, денатуруючи чи змінюючи конформацію білкових молекул, щоб вони могли утворювати нові зв'язки. Коли спирт дифундує в яєчний білок, реакція продовжується, і яєчний білок стає білим.

Яєчний жовток містить трохи білка, але також багато жиру, який алкоголь негаразд впливає. Протягом 1-3 годин, переважно залежно від концентрації алкоголю, яєчний білок стає білим, а яєчний жовток жорстким.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

Приготування у такий спосіб також вбиває неприємні хвороботворні мікроорганізми, які можуть спричинити харчове отруєння. Спирт, як і тепло, є чудовим дезінфікуючим засобом.

Раніше повідомлялося, овочі почистіть вдвічі швидше: секретний лайфхак, який приховують багато кухарів.

Також, в бульйон додати картоплю та вміст банки: заготівля розсольника на зиму, рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader