У Росії порушили справи щодо двох австралійських кореспондентів та румунського журналіста, які робили репортажі з Курської області
У Росії порушили справи щодо двох австралійських кореспондентів та румунського журналіста, які робили репортажі з Курської області

У Росії порушили справи щодо двох австралійських кореспондентів та румунського журналіста, які робили репортажі з Курської області

Усіх трьох журналістів підозрюють у незаконному перетині державного кордону в Курській області

Федеральна служба безпеки Росії порушила кримінальні справи щодо двох австралійських кореспондентів та румунського журналіста, вказавши причинами незаконний перетин кордону і відеознімання в районі Суджі. Про це  повідомляє «Медіазона».

Кримінальні справи порушено стосовно:

  • кореспондентів австралійського ABC News Флетчера Янга та Кетрін Дісс;
  • фрилансера Мірчі Барбу, який співпрацює з румунським виданням HotNews.

Усіх трьох журналістів підозрюють у незаконному перетині державного кордону в Курській області (частина 3 статті 322 КК).

Приводом для кримінального переслідування стали репортажі журналістів з міста Суджі Курської області.

Репортаж австралійських журналістів з міста Суджа вийшов на сайті ABC News 3 вересня.

«Український прапор тепер майорить там, де колись був російський. На центральному майдані знищений памʼятник Леніну обклеєний зображеннями зруйнованих українських міст», – писали журналісти.

Репортаж Барбу із Суджі опублікували 28 серпня на ютуб-каналі HotNews.

Росіяни оголосили в розшук кореспондентів німецького Deutsche Welle Ніка Конноллі, італійського RAI Стефанію Баттістіні, американського CNN Ніка Пейтона Волша, а також українських медіа — «1+1» Наталію Нагорну, «Ми — Україна» Олесю Боровик та Hromadske Діану Буцко.

Раніше російська ФСБ відкрила провадження проти журналіста CNN та українських кореспондентів, які знімали матеріали в районі Суджі Курської області. Провадження відкрите за статтею про незаконний перетин кордону.

Також МВС Росії відкрила кримінальну справу за незаконний перетин держкордону проти журналістів італійського телеканалу RAI, які висвітлювали захоплення українською армією російського міста Суджа. В італійських соцмережах з’явилися погрози вбивством на адресу кореспондентки RAI.

На початку серпня свої сюжети із Суджі Курської області, що перебуває під контролем ЗСУ, зробили кореспондентка ТСН Наталія Нагорна,  команда hromadske, кореспонденти «Інтера», журналіст Суспільного Тарас Ібрагімов.

Читайте також: 

  • Як українські журналісти працюють у Суджі
  • Як виглядає Суджа під контролем ЗСУ. Інтерв’ю з журналісткою Діаною Буцко
  • Наталія Нагорна: Ось я стою на Курщині та цитую Бандеру. Здалося, що більш доречного місця для цього просто не може бути

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Росія ФСБ Журналісти
Джерело матеріала
loader