Toyota Hilux перетворили на бойову машину з кулеметом на борту
Toyota Hilux перетворили на бойову машину з кулеметом на борту

Toyota Hilux перетворили на бойову машину з кулеметом на борту

Австралійська компанія Supacat презентувала шестиколісний пікап для армії. Його створено на базі Toyota Hilux, але пройшов серйозну модернізацію.

Фахівці подовжили шасі пікапа, встановили нову вантажну платформу та інтегрували третю вісь, зробивши Hilux шестиколісним. Автомобіль доповнили сталевими бамперами з дугами, світлодіодною балкою на даху, металевими підніжками, лебідкою, шноркелем та спеціальними надбудовами для зберігання спорядження. А ще у вантажній платформі встановили турель із кулеметом.

Toyota Hilux перетворили на бойову машину з кулеметом на борту - Фото 1

У оснащення бойового пікапа також включили супутниковим зв’язком. За рахунок цих модернізацій маса Hilux зросла до 6,5 тонни. Вантажопідйомність авто становить 3 тонни. Відомо, що рух його наводить стандартний 2,8-літровий турбодизельний двигун. Його віддачу збільшили до 201 л.с., а момент, що крутить, до 500 Нм. Мотор може працювати в парі як з механічною, так і автоматичною коробкою передач.

Такий пікап не залишиться лише на рівні прототипу. Компанія Supacat вивчає варіанти, як розпочати її серійне виробництво, адже вона має намір постачати доопрацьований пікап для збройних сил Австралії. Ціну на такий автомобіль у компанії не розкрили.

Toyota Hilux перетворили на бойову машину з кулеметом на борту - Фото 2

Джерело матеріала
loader
loader