СБУ затримала фельдшера з Вінниччини, який за завданням ФСБ шпигував за переміщенням Сил оборони
СБУ затримала фельдшера з Вінниччини, який за завданням ФСБ шпигував за переміщенням Сил оборони

СБУ затримала фельдшера з Вінниччини, який за завданням ФСБ шпигував за переміщенням Сил оборони

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента ФСБ РФ з Вінницької області, який у центральних регіонах України шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Росіян цікавили підрозділи Збройних сил України, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.

За даними слідства, російська спецслужбасподівалася у режимі реального часу простежити маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар.

Для виконання цього завдання ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медичних установ у Вінницькій області. Його обрали через прокремлівську активність у Телеграм-каналах.

СБУ затримала фельдшера з Вінниччини, який за завданням ФСБ шпигував за переміщенням Сил оборони - Фото 1

За інструкцією загарбників агент на своєму автомобілі виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Задокументовано епізод, коли фігурант їхав за військовою колоною майже 100 км. Таким чином він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали поблизу його помешкання. До цього були проведені комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

На місці затримання у фігуранта вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі зв’язковим ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер "Лохматий") з Донецька.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка шпигувала за Силами оборони у Києві, Харкові та Чернігові.

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader