Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну
Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну

Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну

На Львівщині оперативні співробітники 7 прикордонного Карпатського загону спільно з детективами Бюро економічної безпеки перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 88 - iPhone 16 pro/16 pro max, 2 - iPhone 15 Pro Max, AirPods 4, AirPods Max with case, Apple Watch 10 series. Техніку завозили в Україну з метою подальшої реалізації в різних торгових мережах.

Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну - Фото 1

"Група осіб у схемі використовувала переважно жінок. Ті по кілька разів на добу могли переміщуватись через кордон, прихопивши з собою дороговартісні гаджети. Інколи, аби не викликати підозр, жінки товар декларували. Для конспірації панянки часто змінювали одяг. Надалі «яблучні» девайси зберігали у сховищах або в автомобілях неподалік кордону", йдеться у повідомленні.

Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну - Фото 2

Всього правоохоронці у Львові з двох автівок вилучили понад 90 одиниць техніки. Загальна сума знахідок може сягати 8 мільйонів гривень.

Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну - Фото 3

Наразі триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 201-3 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Прикордонники перекрили канал незаконного ввезення техніки Apple в Україну - Фото 4

Як повідомлялось, викрито шахрайську група з чотирьох мешканців Яготина на Київщині, яка продавала через Instagram неіснуючі макбуки та айфони.

Фото: ДПСУ

Теги за темою
Apple
Джерело матеріала
loader