Померла британська акторка Меггі Сміт
Померла британська акторка Меггі Сміт

Померла британська акторка Меггі Сміт

Британська акторка Меггі Сміт, відома ролями у фільмах «Гаррі Поттер» та серіалі «Абатство Даунтон», померла у віці 89 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на заяву родини акторки.

«З великим сумом ми маємо повідомити про смерть Дами Меггі Сміт. Вона мирно померла у лікарні вранці у п’ятницю, 27 вересня», – йдеться у заяві.

Як нагадує CNN, у 1965 році Сміт зіграла Дездемону у фільмі «Отелло», а у 1969 році вона була нагороджена першою премією «Оскар» за найкращу жіночу роль у кінокартині «Розквіт міс Джин Броді».

Пізніше у 1978 році Сміт отримала другий «Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану, у фільмі «Каліфорнійська сюїта». Крім цього, акторка отримала премію BAFTA за ролі у картинах «Кімната з видом» (1985 рік) та «Самотня пристрасть Джудіт Герн» (1987 рік).

Меггі Смітт зіграла також у фільмі «Чай із Муссоліні» (роль вдови британського посла леді Гестер Рендом), кількох фільмах за серією романів письменниці Джоан Роулінг «Гаррі Поттер» (роль професорки Мінерви Макґонеґел) та серіалі «Абатство Даунтон» (роль графині Вайолет Кроулі).

У 1990 році Сміт стала дамою-командором Ордену Британської імперії. З того часу вона відома як Дама Меггі Сміт.

Вона була двічі одружена – із актором Робертом Стівенсом (з 1967 року до 1975 року) та з драматургом Беверлі Кроссом (з 1975 року до 1998 року). У Сміт залишилися двоє синів: актори Крім Ларкін та тобі Стівен.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня померлегенда французького кіно Ален Делон. Йому було 88 років.

Теги за темою
смерть
Джерело матеріала
loader