Octopus Energy інвестує £2 млрд у чисту енергетику Великобританії
Octopus Energy інвестує £2 млрд у чисту енергетику Великобританії

Octopus Energy інвестує £2 млрд у чисту енергетику Великобританії

Компанія Octopus Energy оголосила про план, завершивши придбання чотирьох сонячних проектів в Англії у німецької BayWa загальною потужністю 222 мегават. Сонячні ферми, які мають бути введені в експлуатацію у 2025-2026 роках, будуть виробляти достатньо енергії для 80 000 будинків.

Уряд Великобританії має намір потроїти потужність сонячної енергетики з нинішніх 14 ГВт до 50 ГВт до 2030 року в рамках зусиль досягнення нульових викидів до середини століття.

В даний час Octopus фінансує 16 наземних вітрових електростанцій, три морські вітрові електростанції, три проекти з встановлення акумуляторних батарей, 138 сонячних електростанцій і тисячі проектів із встановлення сонячних батарей на дахах будівель у Великій Британії.

Компанія Octopus також повідомила, що цього року подала кілька заявок на нові вітрові турбіни після реформ, проведених урядом планування наземної вітроенергетики в Англії.

«Велика Британія знаходиться на порозі революції в галузі зеленої енергетики. Ці інвестиції у розмірі £2 млрд у вітчизняні відновлювані джерела енергії допоможуть підвищити нашу енергетичну безпеку та прокладуть шлях до доступнішого енергетичного майбутнього», — заявила Зойса Норт-Бонд, генеральний директор Octopus Energy Generation.

Джерело матеріала
loader