Громадська ініціатива «Голка» запустила проєкт «Мости України» з ведучою Маргаритою Ситник
Громадська ініціатива «Голка» запустила проєкт «Мости України» з ведучою Маргаритою Ситник

Громадська ініціатива «Голка» запустила проєкт «Мости України» з ведучою Маргаритою Ситник

Проєкт покликаний об’єднати українців, які залишаються в Україні, з тими, хто з різних причин поїхав, для допомоги державі під час війни й після перемоги.

Громадська ініціатива «Голка» запустила новий проєкт «Мости України». Він покликаний об’єднувати українців, які залишаються в Україні з тими, хто з різних причин поїхав, для допомоги державі під час війни й після перемоги. Про це йдеться на сайті «Голки».

Ведучою проєкту стала співзасновниця громадської ініціативи «Голка» Маргарита Ситник

«Я працювала в ЄС 7 років, але повернулася в Україну у 2022 році через внутрішній поклик бути на Батьківщині. Нам треба активізувати українців за кордоном. Як журналістка, комунікаційниця і українка з майже 10-річним досвідом міграції за кордон я розумію, що нам потрібно формувати державну політику, щоб мільйони українців, які виїхали, не лише не втратили свою ідентичність, а були амбасадорами і адвокатували інтереси України у світі.

Вони можуть здійснювати вплив на тамтешню місцеву владу та уряди, аби наша держава отримувала допомогу зараз і після війни. Мільйони українців за кордоном можуть зробити більше, ніж один посол. Росія воює і буде воювати не лише з українцями в Україні, а з кожним українцем, де б він не був. Це екзистенційна війна, в якій треба боротися і на полі бою, і на інформаційному фронті», — зазначила вона. 

На логотипі програми зображений один з двох мостів на Запоріжжі, що веде до о. Хортиця, де знаходилася Запорізька Січ. 

У першому епізоді «Мостів України» Маргарита Ситник поспілкувалася з керівником Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігорем Соловʼєм.

У наступних випусках до студії також запросять ексголову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна та експерта з міграції, доктора економічних наук Андрія Гайдуцького.

«З ними будем говорити про програми повернення українців і залучення українців, які залишатимуться за кордоном до допомоги України у світі, про збереження ідентичності українців за кордоном і можливий вплив українців на політику держав», — зазначила Ситник.

Глядачів заохочують писати свої запитання на фейсбук-сторінці у коментарях, а також пропонувати свої теми і гостей в студію.

Фото: «Голка»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader