12 треків серцебиття: історія кохання, болю та надії від Наді Дорофєєвої
12 треків серцебиття: історія кохання, болю та надії від Наді Дорофєєвої

12 треків серцебиття: історія кохання, болю та надії від Наді Дорофєєвої

Альбом Heartbeat – це перший повноформатний альбом DOROFEEVA, збірка її різних станів, емоцій та почуттів, які змушують серце битися частіше. Кохання, сум, пристрасть, прийняття, радість, розпач – кожен з 12 треків відтворює її серцебиття в різні моменти життя. Вперше за свою кар’єру DOROFEEVA є авторкою всіх пісень в альбомі.

Альбом Наді Дорофєєвої Heartbeat

Усі треки написані в різних умовах – поміж повітряними тривогами, обстрілами та блекаутами, вдома, за кордоном, на різних студіях та з різними музикантами: до створення долучилися Стас Чорний, Антон Чілібі, Павло Білоусов, Влад Лібенсон, Олександр Слінченко, Василь Козьма, Антон Кукрі, Сергій Сидоренко, Гордій Старух. Більша частина, серед яких вже відомі хіти “Хартбіт”, “А я все плакала” і “Нітрогліцерин”, написана у співавторстві з Мішею Кацуріним (11 з 12 пісень створені у їхньому творчому тандемі) та Іваном Клименком.

Сама DOROFEEVA зізнається, що в найсумніші часи писалися більш позитивні пісні, а у найсвітліші – більш філософські пісні-роздуми.

“Цей альбом – моя віддушина, а написання пісень – те, що рятувало мене від нашого страшного сьогодення. Весь цей час, вперше за своє доросле життя, я по-справжньому поринула у музику, яка мене вивільнила. Тут зібрані дуже різні мої емоції, різні стани. Я дозволила собі приймати себе різною, довіряти собі, бути собою, неідеальною. Дозволила собі нарешті відкрити душу і просто говорити через свої пісні. І я би дуже хотіла, щоб вони не просто сподобалися, а мали силу в чомусь допомагати, наштовхували на якісь важливі думки, щоб, слухаючи їх, можна було й поплакати, й усміхнутися”, – каже DOROFEEVA.

Одночасно з релізом альбому вийшов кліп на пісню “Колискова 2022”, яка є присвятою всім українським жінкам-матерям.

Цю пісню Надя почала створювати у 2022 році, а завершила влітку 2024-го, після обстрілу “Охматдиту”, який сколихнув всередині емоції початку великої війни:

“Вважаю зараз важливим дати від себе саме таку пісню, яка увібрала весь мій біль і рефлексію. Для мене українські мами – це найсильніші жінки всесвіту, які щодня переживають за життя своїх дітей, піклуються про них і роблять все задля того, щоб їхні діти жили добре в будь-яких умовах. У кожну епоху мами співали дітям колискові. Сьогодні у нашій країні вони співають, щоб заглушити звуки сирен і гармат”.

Фото: Sherstiuk

Джерело матеріала
loader
loader