Комік Антон Стенюк публічно перепросив за свій «жарт» про мусульман
Комік Антон Стенюк публічно перепросив за свій «жарт» про мусульман

Комік Антон Стенюк публічно перепросив за свій «жарт» про мусульман

Він назвав свій жарт «недоречним і недопустимим» та зазначив, що глибоко шкодує, що міг образити багатьох людей, зокрема, представників мусульманської спільноти.

Український комік Антон Стенюк попросив вибачення за свій «жарт» про вбивство мусульман під час сольного стендап-концерту. Відповідне відеозвернення він опублікував на своїй інстаграм-сторінці.

«Я щиро прошу вибачення перед усіма, кого могли образити мої слова під час мого сольного виступу, який було опубліковано на ютубі. Один з моїх жартів був недоречним і недопустимим і я глибоко шкодую, що міг образити багатьох людей, зокрема, представників мусульманської спільноти. Я не мав на меті принизити когось або вражати за релігійною ознакою», — заявив Антон Стенюк.

За словами коміка, він вже видалив цей фрагмент відео із соціальних мереж, а також з опублікованого стендап-концерту на ютубі.

«Я усвідомлюю відповідальність за свої слова і обіцяю далі бути більш чутливим у своїй роботі. Сподіваюся на ваше розуміння і милосердя», — сказав він.

Стендап-комік Антон Стенюк під час свого сольного концерту «пожартував» про російсько-українську війну: «Ця війна — це просто нонсенс. Я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли в світі ще так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман, я адекватна людина, я розумію, що це зараз не на часі. А, і тим паче, цим уже займаються юдеї».

Як розповів «ДМ» директор «Кримських новин» Імран Усеїнов, поліція прийняла звернення видання, зареєструвала та обіцяла журналістам повідомити, щойно визначать слідчий орган чи особу. Усеїнов вважає, що слова Стенюка містять виправдовування і непрямий заклик убивати мусульман, а також відтворюють російський наратив про війну між братніми народами.

Виступ Стенюка також розкритикував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, назвавши слова коміка «відкритим випадом проти людей за релігійною ознакою».

Фрагмент зі словами Стенюка про мусульман уже вирізали з відеозапису концерту на ютуб-каналі «Підпільного стендапу». Зараз на цьому місці помітна склейка відео.

Фото: Антон Стенюк/інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Скандал
Джерело матеріала
loader