Новий російський електрокар на базі старого "Логана" виявився дорожчим за Tesla
Новий російський електрокар на базі старого "Логана" виявився дорожчим за Tesla

Новий російський електрокар на базі старого "Логана" виявився дорожчим за Tesla

Електромобіль Lada e-Largus створений на базі Renault Logan MCV першого покоління, який представили в 2004 році. Модель пропонують у вантажній та пасажирській версіях.

У РФ презентували електромобіль Lada e-Largus. Вартість універсала шокує: він виявився значно дорожчим, аніж очікувалося. Про авто розповіли на сайті Motor.ru.

Нова Lada e-Largus коштує від 3,915 мільйона рублів ($42 350) за двомісну вантажну версію. Таким чином, фургон дорожчий за електромобіль Tesla Model 3, який коштує 35 000 доларів у базовій версії.

До кінця року випустять кілька десятків серійних авто
Фото: АВТОВАЗ

Навіть із державною субсидією ціна Lada e-Largus коштує 2,99 мільйона ($32 350). Вартість пасажирського варіанта універсала поки не оголосили, проте відомо, що він буде дорожчим за вантажний фургон. Виробництво не буде масовим – до кінця року завод в Іжевську випустить кілька десятків електрокарів.

Важливо Китайський автовиробник дистанційно відключить свої нелегальні електрокари в РФ

Нагадаємо, що універсал Lada Largus – це дещо доопрацьований Dacia/Renault Logan MCV першого покоління, який дебютував ще в 2004 році. Хоча Renault Group покинула ринок РФ, цю модель продовжили випускати з використанням китайських комплектуючих.

Саме із Китаю постачають компоненти силової установки Lada e-Largus. Електрокар оснащений 163-сильним мотором і здатен розвинути 145 км/год, а розгін до сотні займає 9,5 с.

Першим у продаж надійшов вантажний фургон
Фото: АВТОВАЗ

Вантажний електромобіль Lada e-Largus отримав батарею на 45,7 кВт∙год, а пасажирський варіант оснастять двома батареями загальною ємністю 61 кВт∙год.. Запас ходу становить 320 і 420 км, відповідно.

До речі, нещодавно в Україну привезли перші електромобілі Xiaomi із запасом ходу до 830 км. Вони дешевші за фургон Lada e-Largus.

Також Фокус розповідав, що General Motors випустили електрокросовер за $10 750, який може проїхати понад 500 км без підзарядки.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader
loader