Не менш як дві третини людей в УПЦ хочуть розірвати зв’язки з Москвою - Потураєв
Не менш як дві третини людей в УПЦ хочуть розірвати зв’язки з Москвою - Потураєв

Не менш як дві третини людей в УПЦ хочуть розірвати зв’язки з Москвою - Потураєв

Не менше двох третин осіб, які належать до Української православної церкви – це люди конструктивні, котрі не хочуть мати зв’язків з Росією.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

За його словами, для УПЦ об’єднання з ПЦУ необов’язкове, головне – розірвати зв’язки з Москвою, від чого канонічність не буде втрачена.

«Переконаний, що не менше двох третин в УПЦ – це люди конструктивні, які не хочуть мати зв’язків з Москвою. Можливо, не всі з них готові об’єднуватися з ПЦУ, але цього й не треба. Ті, хто хочуть перейти в ПЦУ, вже переходять. Ці процеси не зупинялися, а з новим законом все певною мірою спроститься», - акцентував голова парламентського комітету.

Потураєв наголосив, що віряни матимуть більше прав щодо визначення, до якої церквивони хочуть належати, «однак це справи церковні, які швидко не вирішуються».

«Цей закон не про церкву, цей закон про зв’язки з ворогом. А ми як держава в церковні справи ніколи не втручалися», - резюмував народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією. Законодавча ініціатива №8371 була ухвалена 265 голосами народних депутатів.

Теги за темою
УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader