Забрав мільйони під час обшуку та втік: у ДБР повідомили про злочин прокурора
Забрав мільйони під час обшуку та втік: у ДБР повідомили про злочин прокурора

Забрав мільйони під час обшуку та втік: у ДБР повідомили про злочин прокурора

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо прокурора Києва, який привласнив понад чотири мільйони гривень під час обшуку і зник.

Про це повідомили у ДБР.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо прокурора однієї з районних окружних прокуратур Києва, який привласнив понад 4 мільйони гривень, вилучених під час слідчих дій.

"У серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні стосовно приватного підприємства. Під час обшуків він вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. гривень у різній валюті, але, замість передачі цих коштів на належне збереження, прокурор привласнив їх", — йдеться у повідомленні.

Після цього прокурор перестав з'являтися на роботі і не відвідував своє фактичне місце проживання. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах. Чоловіка вже звільнили з прокуратури, і тепер йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо також, що працівники ДБР викрили посадовця однієї з військових частин, який організував багатомільйонну схему заробітку на паливі, яке призначалось для забезпечення потреб підрозділу, що тримає оборону на Харківському напрямку.

Лише за задокументованими фактами, посадовець, встиг привластити військового майна майже на півтора мільйони гривень.

Останні новини України:

ТЦК мобілізували чоловіка, у якого "було бронювання": воєнкомам довелося пояснивати скандальний інцидент.

Капітан ЗСУ розкрив, як військові ставляться до вихвалянь цивільних чоловіків.

У військовій частині випадково застрелили бійця, дружина звернулась до суду.

Джерело матеріала
loader
loader