З точки зору тактики це може спрацювати, - Олег Постернак про план перемоги Зеленського
З точки зору тактики це може спрацювати, - Олег Постернак про план перемоги Зеленського

З точки зору тактики це може спрацювати, - Олег Постернак про план перемоги Зеленського

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Війна вступає у стадію, коли вона починає сама себе зупиняти, незважаючи на бажання політиків, генералів та навіть частини суспільства. Війна на виснаження має власну логіку, фабулу розвитку, й у цій логіці є такі чинники, як психологічна втома, є поняття зношеності війни, де є поняття морального стану і духу бійців, громадянського населення. І за таких умов політики мають страхуватися. Політики страхуються зазвичай мирними кейсами, мирними треками», - пояснює Олег Постернак.

Генерали, додає він, страхуються різними трюками воєнного мистецтва, наприклад, Курською операцією, і суспільство відчуває, що потрібно буде працювати з травмами, які принесла війна.

На думку експерта, всі ці розмови про план перемоги України – це елемент символічної, інформаційно-психологічної війни, коли план перемоги є також частиною цього шуму, щоб показати намір України, серйозні ініціативи України у напрямку мирного врегулювання.

«З точки зору тактики це може спрацювати, тому що ми таким чином доносимо український інтерес до потенційного переможця та наступного президента США – Камали Гарріс чи Дональда Трампа. Тобто це хороша нагода, щоб їм надати якийсь чіткий, зафіксований український інтерес і отримати від майбутнього президента США хоча б максимально можливу впевненість, що збережуть для України якісь основні речі, від яких залежить доля держави, наприклад, військова та фінансова допомога з боку США», – підсумовує Олег Постернак.

Також Politeka писала про те, що Ніранжан розповів, чи можливе завершення війни з росією восени 2024 року.

Джерело матеріала
loader
loader