Вашингтон винен в ескалації у Лівані — Хаманеї
Вашингтон винен в ескалації у Лівані — Хаманеї

Вашингтон винен в ескалації у Лівані — Хаманеї

Вашингтон винен в ескалації у Лівані — Хаманеї

Верховний лідер Ірану вважає, що США хочуть домогтися перемоги Ізраїля до виборів президента США 5 листопада.

Вбивство командирів "Хезболли" не поставить угрупування на коліна, заявив сьогодні Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї після того, як Ізраїль завдав нищівних авіаударів по Лівану впродовж кількох днів, пише Reuters.

"Організаційна сила і людські ресурси "Хезболли" дуже сильні й не будуть серйозно вражені вбивством старшого командира, навіть якщо це, безумовно, є втратою", — сказав Хаменеї.

Хаменеї також звинуватив Вашингтон в ескалації ситуації в Лівані, яка послідувала за атаками минулого тижня, коли були підірвані пейджери й рації, розповсюджувані "Хезболлою".

Попри на заяви Вашингтона про те, що він не знав про плани Ізраїля заздалегідь, "США втручаються", сказав Хаменеї, додавши, що адміністрації президента Джо Байдена "потрібна перемога сіоністського режиму" перед президентськими виборами в листопаді.

Раніше газета The Wall Street Journal зазначала, що спроби Байдена запобігти ескалації на Близькому Сході призвели до протилежного ефекту. У той час як напруженість на Близькому Сході зростає, представники президента Байдена продовжують закликати всі сторони заспокоїтися і зменшити рівень насильства, а також кажуть, що "роблять все можливе", щоб запобігти розширенню війни. Але ніхто їх не слухає.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader