В Україні змінили оформлення виплат сім'ям загиблих та поранених військових
В Україні змінили оформлення виплат сім'ям загиблих та поранених військових

В Україні змінили оформлення виплат сім'ям загиблих та поранених військових

24 вересня 2024 року Кабінет міністрів України ухвалив важливі зміни у процесі виплати одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих та поранених військовослужбовців. Ці нововведення спрямовані на суттєве спрощення процедури отримання допомоги та покращення доступності послуг для нужденних.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука у Телеграм.

Відповідно до оновленого порядку тепер заявники мають можливість подати необхідні документи через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) або скористатися онлайн-сервісами. За наявності технічної можливості та електронного кабінету заяву можна подати через портал Дія або Єдиний реєстр ветеранів.

Допомога ветеранам
Допомога ветеранам

Ключовою зміною стало те, що наразі рішення про призначення виплати прийматиме Міністерство у справах ветеранів України. Це дозволить централізувати процес та прискорити розгляд заяв. Крім того, кошти будуть перераховуватися безпосередньо на банківський рахунок одержувача, що забезпечить швидкість та прозорість виплат.

Мельничук підкреслив, що ці зміни є частиною ширшої стратегії уряду щодо покращення соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей. Він також зазначив, що уряд продовжує працювати над удосконаленням механізмів надання різних видів допомоги, зокрема психологічної підтримки ветеранам війни та членам їх сімей.

В Україні змінили оформлення виплат сім'ям загиблих та поранених військових - Фото 2

Раніше ми розповідали, які пільги можуть отримати дружини та діти учасників бойових дій.

Джерело матеріала
loader
loader