Skoda показала броньований Kodiaq
Skoda показала броньований Kodiaq

Skoda показала броньований Kodiaq

Компанія Skoda представила броньований автомобіль Kodiaq, розроблений у рамках спільного проекту Skoda UK та британських експертів у галузі безпеки UTAC Special Vehicles.

Skoda Kodiaq Armoured призначений для забезпечення максимальної безпеки в екстремальних ситуаціях. Зовні Skoda Kodiaq Armoured майже не відрізняється від стандартного Kodiaq, при цьому він отримав броньоване скло та кузов, який захистить від куль та вибухів гранат. У ході випробувань кузов та скла автомобіля успішно зупинили понад 200 куль.

Автомобіль обладнаний спеціальними амортизаторами, розрахованими на збільшену масу броньованого автомобіля. Вони дозволяють машині адекватно реагувати на команди водія у широкому діапазоні швидкостей.

Щоб Kodiaq Armoured міг продовжувати рух у разі проколів, всі чотири колеса оснащені системою, яка не дозволяє шині зійти з обода, навіть якщо вона спущена. Ця система дозволить водієві зберігати контроль над автомобілем.

Інші особливості, включені в конструкцію, — система аварійного освітлення та сирени, а також комунікаційний центр із 8-дюймовим сенсорним екраном та функціями GPS, Apple CarPlay та Android Auto.

Новий Kodiaq Armoured прийшов на зміну Superb Armoured, близько 500 екземплярів якого було продано по всьому світу з моменту його запуску у 2018 році. Kodiaq Armoured повністю сертифікований відповідно до стандартів цивільних броньованих транспортних засобів PAS 300 та PAS 301.

Він пропонується у п’ятимісному виконанні та має багажник об’ємом понад 2000 літрів. Як і у випадку з Superb Armoured, клієнти можуть вибирати із ряду варіантів силових агрегатів, а також повний привід.

Джерело матеріала
loader