Сікорський у Радбезі ООН порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною
Сікорський у Радбезі ООН порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною

Сікорський у Радбезі ООН порівняв режим Путіна з гітлерівською Німеччиною

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський спростував низку брехливих заяв постпреда Росії при ООН Василя Небензі, який, зокрема, стверджував, ніби західні політики озвучують вказівки з Брюсселя.

"Це брехня, – заявив він. – Запевняю вас, те, що ви зараз почуєте, я написав сам".

Міністр також нагадав, що російський посол стверджує, ніби РФ не бомбить цивільні об'єкти в Україні.

"Це друга брехня", – сказав він, розповівши про свою нещодавню поїздку до Львова, де російська ракета влучила в житловий будинок, внаслідок чого загинули діти.

Українські діти не лише стають мішенями для бомб, тисячі з них були викрадені й вивезені в Росію, "де їм промивають мізки, щоб позбавити спогадів і національної ідентичності", зазначив Сікорський.

Він нагадав, що ООН визнає ці дії воєнним злочином, а Міжнародний кримінальний суд видав у жовтні 2022 року ордер на арешт Путіна.

"Чим те, що ви робите з викраденими українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з вашими й нашими дітьми?" – запитав міністр у Небензі, вказавши, що "викрадення дітей в інших країнах рівнозначне геноциду, як нещодавно підтвердила Парламентська асамблея Ради Європи".

"Чи пам'ятаєте ви, що дипломати і пропагандисти режиму геноциду також є злочинцями, як стверджували радянські обвинувачі в Нюрнберзі?" – додав Сікорський.

За його словами, постійні члени Ради Безпеки ООН мають бути вартовими миру, а не вести війни з чужими дітьми. "Це ганьба Росії, яка не буде прощена чи забута", – переконаний глава МЗС Польщі.

Джерело: Укрінформ

Джерело матеріала
loader