ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» годувало дітей Кропивницького фальсифікатом замість масла
ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» годувало дітей Кропивницького фальсифікатом замість масла

ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» годувало дітей Кропивницького фальсифікатом замість масла

ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» годувало дітей Кропивницького фальсифікатом замість масла - Фото 1

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадових осіб товариств, які,  зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб заволоділи чужим майном та умисно ввели в обіг на ринку України небезпечну продукцію (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ст. 227 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», що займається виробництвом та реалізацією молочної продукції, за попередньою змовою зі своїм заступником та завідувачем лабораторією товариства, допустили порушення технічних умов щодо виготовлення солодковершкового масла «Селянське» ТМ «Зелений Хутір», яке у подальшому вивели на ринковий обіг.

Закупку та поставку 1 тони фальсифікованого продукту до дитячих садочків міста Кропивницького здійснено товариством, директор якого достовірно знав про невідповідність його якості.

Як встановлено трьома висновками експертиз, масло містило домішки немолочного жиру, наявність якого не тільки не допускається, а є небезпечною насамперед для дитячого харчування. Вказане підтверджено і Держпродспоживслужбою України.

Слід зазначити, що обидва товариства фактично перебувають у власності колишніх народних депутатів України, уродженців Кропивницького, та є багаторічними постачальниками подібної продукції до закладів освіти області.

Такі дії посадовців призвели до обігу на ринку України небезпечної продукції загальною вартістю понад 1 млн гривень та завдали збитків державі на суму майже 300 тис. гривень.

Кіровоградська обласна прокуратура

Tweet
Джерело матеріала
loader