Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон
Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон

Податкова отримала доступ до даних про перевізників, які перетинають кордон

Державна податкова служба отримала доступ до інформації про кількість транспортних засобів (ТЗ) і пасажирів, які перетинають кордон, що дасть їй змогу визначити мінімальний дохід кожного українського перевізника. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

Виходячи з цієї інформації, нескладно встановити, на яку суму перевізники не видали розрахункових документів (чеків).

“Хочу звернутися до підприємств, що надають послуги з міжнародних перевезень пасажирів. Державна податкова служба налагодила механізм взаємодії з Державною прикордонною службою. Тепер податківці мають інформацію як про транспортні засоби, так і про кількість пасажирів, що перетнули державний кордон, а також інші деталі подорожей, що за допомогою кількох кнопок калькулятора Casio дає змогу визначити мінімальний дохід перевізника від наданих послуг, а також суму не виданих ним розрахункових документів”, – ідеться в тексті повідомлення народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

У вересні 2024 року Державна податкова служба спільно з Державною прикордонною службою вже провела в пунктах перетину кордону низку результативних спільних заходів, виявивши факти недотримання порядку проведення розрахунків і відсутності ліцензії на право здійснення перевезень, повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

“Далі – справа техніки”, – попередив Гетманцев.

Він наголосив, що йому відомо, що більшість перевізників не оприбутковує доходу й не видає чеків у повному обсязі. Нардеп наполегливо рекомендував автоперевізникам почати це робити.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader