Батько підмовив 14-річного сина на пограбування, а в суді вирішив здати дитину: "Він був із пістолетом..."
Батько підмовив 14-річного сина на пограбування, а в суді вирішив здати дитину: "Він був із пістолетом..."

Батько підмовив 14-річного сина на пограбування, а в суді вирішив здати дитину: "Він був із пістолетом..."

З Австрії прийшла дуже заплутана історія, яка таїть у собі детективні повороти. Так, 34-річний татко підговорив 14-річного сина та його 17-річного друга здійснити серію пограбувань. А коли юних грабіжників упіймали, у суді він почав свідчити проти своєї дитини та її друга.

Чоловік не просто переконував свого сина стати грабіжником, а й сам брав активну участь у злочинах. Фактично він був лідером злочинної банди, зваливши всю найважчу роботу на свою дитину.

Про цю історію стало відомо завдяки сюжету одного із місцевих телеканалів.

Малолітні злочинці, скріншот: YouTube

Хлопці вчинили сім грабежів перш, ніж були спіймані, але батько замість того, щоб взяти на себе відповідальність за підбурювання двох хлопчиків, стверджував, що вони переконали його стати спільником.

За його словами, саме син був злочинним мозком організації. Саме він придумав схему зі збройними грабежами аптек і магазинів, а батько був лише безмовним водієм, якому це дуже не подобалося, але він не міг нічого зробити: у його сина все-таки була вогнепальна зброя.

Суддя був шокований таким поворотом подій. І справа не тільки в тому, що батько був готовий безсовісно оббрехати свою дитину, щоб уникнути покарання, а й у тому, що в цій брехні не було жодного сенсу. У поліції вже були незаперечні докази винності чоловіка. Причому абсолютно залізобетонні. І злочинець про це знав, але продовжував брехати, закопуючи себе дедалі глибше.

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Зокрема, його версія про те, що він був лише безмовним водієм без зброї, розбивалася про камеру відеоспостереження. На них було чітко видно, що він бере найактивнішу участь у пограбуваннях, а інші члени угрупування бачать у ньому не водія, а повноцінного члена команди. І, можливо, лідера.

Чоловік намагався заплутати слідство протягом півтори години, але здався, коли дізнався, що зараз зі свідченнями виступатиме його син. Зрозумівши, що після такої зради, його дитина двічі подумає перш, ніж захищати тата, він прийняв єдине вірне рішення — зробив щире визнання.

І нехай каяття не звільняє від відповідальності, а лише полегшує роботу слідству, суддя похвалив "батька року" за його вчинок. А після дав 8 років ув'язнення. Все-таки він був лідером ОЗУ, тому про поблажливість мови йти не може.

Інших учасників банди також не шкодували. Його син, якому нещодавно виповнилося 15 років, отримав три з половиною роки за ґратами, з яких він відбуватиме щонайменше один рік, а 17-річний юнак отримав термін у два з половиною роки, 10 місяців із яких проведе у в'язниці.

Раніше повідомлялося, жінка зробила бізнес на смердючих шкарпетках: отримала нереальну кількість грошей.

Також, розумніші за Енштейна і Хокінга: інтелектуалка покинула Оксфорд заради "панелі", і не пошкодувала.

Джерело матеріала
loader
loader