Не можемо допустити ще один "заморожений конфлікт": Дуда попередив Україну про небезпеку
Не можемо допустити ще один "заморожений конфлікт": Дуда попередив Україну про небезпеку

Не можемо допустити ще один "заморожений конфлікт": Дуда попередив Україну про небезпеку

За словами президента Польщі, відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах — найважливіше завдання на майбутнє.

Виступаючи напередодні на 79-й сесії Генасамблеї ООН, президент ПольщіАнджей Дуда заявив, що не можна допустити, щоб війна РФ з Україною перетворилася на черговий "заморожений" конфлікт. Про це повідомляє TVP World.

"Ця неспровокована агресія дестабілізує регіон і становить пряму загрозу світопорядку та безпеці. Ми не можемо допустити, щоб ця війна перетворилася на ще один заморожений конфлікт", — сказав представник польського керівництва.

Він також назвав відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах найважливішим завданням на майбутнє.

Дуда додав, що війну в Україні необхідно припинити не тільки для того, щоб полегшити страждання людей і притягнути Росію до відповідальності, а й щоб подібні дії не стали прикладом для інших.

Говорячи про події в близькосхідному регіоні, Дуда зазначив, що Польща підтримує право Ізраїлю на самооборону за умови дотримання міжнародного гуманітарного права.

"Поточна ситуація в Ємені також викликає у нас глибоку стурбованість. Гуманітарна криза, що триває, зачіпає мільйони людей, а боротьба за контроль у країні становить загрозу регіональній безпеці та свободі судноплавства в Червоному морі", — уточнив він.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Дуда назвав умову, за якої попроситьЗеленського не ліквідувати бійців російських військ.

Також повідомлялося, що в липні лідер Польщі говорив про те, щоНАТО і РФ наблизяться до потенційної війни, якщо Україна програє.

Джерело матеріала