Нацполіція затримала ключового фігуранта міжнародного наркоугруповання та вилучила «товару» майже на ₴5 млн
Нацполіція затримала ключового фігуранта міжнародного наркоугруповання та вилучила «товару» майже на ₴5 млн

Нацполіція затримала ключового фігуранта міжнародного наркоугруповання та вилучила «товару» майже на ₴5 млн

Нацполіція затримала ключового фігуранта міжнародного наркоугруповання та вилучила «товару» майже на ₴5 млн - Фото 1

Поліцейські знешкодили одного з найвпливовіших учасників злочинної групи, яка займалася торгівлею наркотиками через інтернет на території України та Близького Сходу. Щомісячний прибуток зловмисників перевищував 5 мільйонів гривень.

Припинили незаконну діяльність наркоділків оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції, співробітниками управлінням боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області при взаємодії із працівниками Державної прикордонної служби під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Встановлено, що члени організованої групи, до якої входив 48-річний громадянин Азербайджану, купували метадон та Альфа-PVP через різноманітні інтернет-ресурси і переміщували великими партіями в Азербайджан, Туреччину й Грузію.

Для незаконного транспортування наркотиків учасники угруповання використовували «мастерклади», поштові відправлення та автобусні перевезення. Усі фінансові операції, пов’язані з придбанням та продажем заборонених речовин, здійснювалися виключно через криптовалюту.

У ході досудового розслідування задокументовано організовані іноземцем поштові відправлення з наркотичними засобами метадон та Альфа-PVP. 20 вересня він під вигаданим ім’ям відправив сумку з наркотиками до Одеси, яку отримала місцева жителька, і мала переправити її до Стамбула.

Крім того, цього ж дня, фігурант організував відправлення двох валіз з прихованим вмістом наркотиків рейсовим автобусом Київ-Стамбул.

Поліцейські вилучили обидві партії наркотиків: в Одесі знайдено 264 грами солей Альфа-PVP вартістю 600 тисяч гривень, а на кордоні в Порубному — 5,1 кг метадону та Альфа-PVP на суму 4,3 мільйона гривень.

21 вересня 2024 року громадянина Азербайджанської Республіки затримано при спробі перетину державного кордону у пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне». Цього ж дня слідчі Нацполіції повідомили затриманому про підозру за контрабанду наркотичних засобів, вчинених в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3. ст. 305 Кримінального Кодексу України), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України) та замах на вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України).

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене фігуранту загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривають заходи із викриття інших осіб, причетних до наркозлочинів.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

Tweet
Джерело матеріала
loader