Нафта дешевшає після злету цін напередодні
Нафта дешевшає після злету цін напередодні

Нафта дешевшає після злету цін напередодні

Ціни на нафту еталонних марок слабко опускаються у середу, 25 вересня, після активного зростання за підсумками минулої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,04 за барель, що на $0,13 (0,17%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками минулої сесії ці контракти здорожчали на $1,27 (1,7%), до $75,17 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися у ціні на $0,19 (0,27%), до $71,37 за барель. У вівторок ціна ф'ючерса зросла на $1,19 (1,7%), до $71,56 за барель.

Істотну підтримку нафтовому ринку – та іншим ринкам сировини – напередодні надали оголошені Китаєм масштабні заходи стимулювання місцевої економіки.

«Стимули – хороша новина для попиту на нафту, який останні три місяці був слабшим, ніж очікувалося, особливо в Китаї», – зазначив Клаудіо Галімберті з Rystad Energy.

Іншими чинниками, що підштовхнули ціни вгору, стали зростання геополітичної напруженості на Близькому Сході й перспектива утворення ще одного урагану в Мексиканській затоці, додав експерт.

«Попри недавній відскок котирувань, ми вважаємо, що поточні ціни не цілком відображають ймовірність повномасштабної війни на Близькому Сході. Багато учасників ринку не розглядають серйозно загрозу перебоїв постачання з регіону», – написала аналітик RBC Capital Markets Хеліма Крофт.

Джерело матеріала
loader