На стримінгах з’явилася документальна стрічка Кейт Бланшетт про війну в Україні
На стримінгах з’явилася документальна стрічка Кейт Бланшетт про війну в Україні

На стримінгах з’явилася документальна стрічка Кейт Бланшетт про війну в Україні

Фільм оповідає історію битви за Харків, фокусуючись на історіях звичайних мешканців міста та працівників служби надзвичайних ситуацій у перші місяці російського вторгнення.

Документальна стрічка «Україна: Життя під ударом» про щоденну реальність жителів Харков після початку повномасштабного російського вторгнення від голлівудської акторки та посла доброї волі ООН Кейт Бланшетт стала доступною для перегляду на кілької стримінгах. Наразі її можна переглянути на Amazon Video, Apple TV та Channel 4.

Фільм оповідає історію битви за Харків, фокусуючись на історіях звичайних мешканців міста та працівників служби надзвичайних ситуацій. Серед головних героїв стрічки пожежник Роман та його колеги, що ліквідовували пожежі, спричинені вибухами, парамедикині Ірина й Тетяна, які лікували поранених, ризикуючи власною безпекою.

У стрічці показані пошкоджені будинки та цивільна інфрастуктура, як люди ховаються від обстрілів у метро та намагаються вести звичне життя в умовах постійної небезпеки. Герої, що взяли участь у зйомках, відстоюють ідею демократії та незалежності і відмовляються евакуюватися зі свого міста.

На стримінгах з’явилася документальна стрічка Кейт Бланшетт про війну в Україні - Фото 1

Голлівудська акторка Кейт Бланшетт демонструє підтримку Україні

У 2022 році дворазова лауреатка премії «Оскар» Кейт Бланшетт підтримала Україна та вирішила спродюсувати фільм. Зйомки проходили у перші три місяці вторгнення. Кейт Бланшетт иакож забезпечила голос оповідача у фільмі. Режисерами документального проєкту виступили Патрік Томбола та Мані Бенчела.

Фото: скриншот із стрічки «Україна: Життя під ударом»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader