Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії
Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії

Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії

Деякі чоловіки віком 50-60 років все ж можуть бути мобілізованими: у ВР назвали деталі

Сухопутні війська видали директиву, що чоловіки від 50 до 60 років, до цього підлягали мобілізації, можуть бути мобілізовані лише у разі окремого мобілізаційного розпорядження Генштабу.

То чи будуть забирати до армії чоловіків 50+, пояснив член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, нардеп Федір Веніславський у коментарі LIGA.net.

Він підтвердив, що у директиві, про яку раніше писав нардеп Олексій Гончаренко, дійсно є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років.

За словами Веніславського, після 50 років мобілізовуватимуть лише тих чоловіків, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Окреме мобілізаційне розпорядження видає Генеральний штаб ЗСУ.

Нардеп запевнив, що це рішення – загальна позиція військового керівництва.

Адвокатка Марина Бекало у коментарі сайту ТСН.ua пояснила, що цієї директиви Командування Сухопутних військ немає у  відкритому доступі, оскільки це документ лише для службового користування. 

У Сухопутних військах обтічно прокоментували цю інформацію. "Зазначені рішення, прийняті у тому числі з метою зниження суспільної напруги, оформлені у встановленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування", – йшлося в повідомленні. Які саме були внесені зміни, у Сухопутних військах не уточнили.

  • Мобілізація обмежено придатних віком 18-25 років: нардеп повідомив важливу новину
  • Відстрочка від призову діятиме лише до 9 листопада: у ТЦК назвали причину
  • Як оформити відстрочку від мобілізації: покрокова інструкція
Джерело матеріала
loader