Північноєвропейським державам запропонували озброїти по батальйону ЗСУ
Північноєвропейським державам запропонували озброїти по батальйону ЗСУ

Північноєвропейським державам запропонували озброїти по батальйону ЗСУ


У межах ініціативи “Північна бригада” кожна країна Північної Європи має змогу підготувати та озброїти по українському батальйону.

Північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту “Північна бригада” під час візиту заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександра Балануци до Норвегії. Про це інформує пресслужба Міноборони у середу, 25 вересня.

У межах ініціативи кожна країна Північної Європи має змогу підготувати та озброїти по українському батальйону.

Також український посадовець закликав директорів з озброєнь Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції до двосторонньої співпраці та інвестицій в українську оборонну промисловість.

Українська делегація провела зустріч з представниками компаній оборонної промисловості – NAMMO, Fjord Defence, FLIR UAS, Kongsberg, Equipnor, Norlense та Rheinmetal.

Також сторони обговорили питання євроатлантичної інтеграції України та збільшення допомоги Україні в межах програми Нансена.

Нагадаємо, уряд Норвегії планує збільшити щорічну допомогу Україні до 1,3 млрд євро і продовжити програму підтримки до 2030 року.

Раніше у Норвегії заявили, що Україна отримає найновіше озброєння для F-16. Завдяки цьому можна буде наносити удари на велику відстань.



Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader