Легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» прибуває до Лондона
Легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» прибуває до Лондона

Легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» прибуває до Лондона

Українську громаду та британських друзів запросили на історичну подію – прибуття до столиці Великої Британії козацької чайки «Пресвята Покрова».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці «Козацька чайка «Пресвята Покрова» / Cossack boat «Presviata Pokrova».

Подія відбудеться 28 вересня о 12:00 за адресою: Royal Docks, Kamal Chunchie Way, London, E16 1ZE.

Цей легендарний човен, збудований у Львові в 1992 році за зразком бойового судна XVIII століття, вже пройшов близько 30 тисяч морських миль навколо Європи і тепер прибуде до столиці Великої Британії.

Легендарна козацька чайка «Пресвята Покрова» прибуває до Лондона - Фото 1

«Це більше, ніж просто подорож човна – це вшанування багатої морської історії України! Ви матимете можливість побачити на власні очі символ української морської спадщини, відчути дух козаків та їхню незламну силу», – йдеться в анонсі.

Гостей чекатиме церемонія привітання за участі офіційних осіб, розповіді про історичну важливість корабля та українську морську ідентичність, а також традиційні козацькі смаколики.

Нагадаємо, біля громадського центру у лондонському передмісті Твікенхем за ініціативи Ukrainian Social Club Richmond і за підтримки посольства України у Великій Британії та представників місцевої влади відбувся український фестиваль, присвячений Дню незалежності України.

Фото: фейсбук-сторінка «Козацька чайка «Пресвята Покрова» / Cossack boat «Presviata Pokrova»

Теги за темою
Лондон
Джерело матеріала
loader
loader