Кабмін збільшив виплати сім'ям загиблих військових та пораненим бійцям
Кабмін збільшив виплати сім'ям загиблих військових та пораненим бійцям

Кабмін збільшив виплати сім'ям загиблих військових та пораненим бійцям

На держдопомогу також можуть розраховувати військовослужбовці під час встановлення інвалідності.

Уряд затвердив ухвалу, яка передбачає новий порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі військовослужбовця або інвалідності, отриманої під час бойових дій.

Відповідно до рішення Кабміну, одноразова допомога призначається та виплачується при загибелі (смерті) або визнанні людини безвісти зниклою -- починаючи з дати, зазначеної у свідоцтві про смерть, або з моменту набрання чинності рішенням суду про визнання особи безвісно відсутньою.

Також на держдопомогу можуть розраховувати військовослужбовці під час встановлення інвалідності - починаючи з дати, зазначеної у довідці медико-соціальної експертної комісії.

У разі загибелі захисника чи захисниці України допомога виплачується членам сім'ї у розмірі 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня року, коли сталася подія. Наразі прожитковий мінімум становить 3028 гривень, що відповідає виплаті у розмірі 22 млн 710 тисяч гривень.

При встановленні інвалідності, пов'язаної з пораненнями, контузією, травмами чи хворобою, допомога виплачується залежно від групи інвалідності у таких розмірах:

Що відомо про Кабінет Міністрів України?

Кабінет Міністрів України — Кабінет Міністрів в Україні, колегіальний, вищий орган виконавчої влади України. Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України та Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України у межах, передбачених Конституцією України, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, що Мінфін назвав ризики, що військові можуть залишитися без зарплат. Сергій Марченко повідомив, що проблеми з виплатами військовим можуть виникнути вже у вересні, якщо Верховна Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування.

Близько 280 мільярдів гривень зі збільшених Верховною Радою "оборонних" видатків загальною сумою у 495,3 мільярда гривень підуть на зарплати військовим. У цю суму також входять виплати для сімей військовослужбовців.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader