Італія закликала своїх громадян залишити Ліван
Італія закликала своїх громадян залишити Ліван

Італія закликала своїх громадян залишити Ліван

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні закликав італійців, які працюють у Лівані, покинути цю країну на тлі ескалації конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Ми завжди радили італійцям, які працюють у Лівані, покинути країну якомога швидше. Ще є рейси із Бейрута на Захід. Тому ми радимо їм покинути країну у цей час», – сказав Таяні у відповідь на запитання у кулуарах асамблеї євродепутатів від Європейської народної партії.

Очільник італійського МЗС повідомив, що наразі у Ліваніпрацюють не більш ніж 300 громадян Італії. Інша ситуація склалася для приблизно 3000 італійців із подвійним громадянством, які не зацікавлені у виїзді із Лівану.

Як повідомлялося, у понеділок, 23 вересня, ізраїльські військові атакували 300 цілей у Лівані під час одного із найінтенсивніших авіаударів в рамках протистояння угрупованню «Хезболла». За даним МОЗ Лівану, загинули 274 людини, ще понад 1000 - зазнали поранень.

Раніше, 22 вересня, Державний департамент США закликав американців у Лівані залишити країну, оскільки конфлікт між Ізраїлем і «Хезболлою» посилюється.

Теги за темою
Ізраїль Італія
Джерело матеріала
loader