Гнезділов, який “пішов у СЗЧ”, не виключив, що його заарештують
Гнезділов, який “пішов у СЗЧ”, не виключив, що його заарештують

Гнезділов, який “пішов у СЗЧ”, не виключив, що його заарештують

Військовий Сергій Гнезділов, який публічно заявив про самовільне залишення частини, допустив, що його заарештують. Про це він сказав в інтерв'ю «Бабелю».

- Реальний розвиток подій — мене заарештують, я почну судитись з ними. Я буду доводити те, що я виконав свій обов'язок. Я буду оскаржувати багато моментів у своєму контракті, у першу чергу. А в другу чергу я буду викривати, звісно їхню брехню. Це буде дуже довгий судовий процес. І, скоріш за все, вони захочуть мені обрати тримання під вартою. Поборемось, треба — відсидимо, — заявив він.

За словами військового, його хочуть показово посадити, а раніше просили добровільно повернутися на службу. Гнезділов зазначив, що "пішов у СЗЧ" під час проходження ВЛК, а не дезертував з позиції. Також він припустив, що повернеться на службу після перепочинку. Він відмітив, що його трирічний контракт закінчився у березні 2022 року.

  • 21 вересня Сергій Гнезділов у своєму Facebook заявив, що "йде у СЗЧ" (самовільно залишає частину) до встановлення чітких термінів служби або до свого 25-річчя. Допис Гнезділова викликав велику дискусію у соцмережах.
  • 24 вересня у бригаді Сергія Гнезділова призначили службове розслідування.
  • Сергій Гнезділов пішов у ЗСУ у 2019 році, коли йому було 19 років. Він воював у 56 мотопіхотній Маріупольській бригаді, паралельно вів подкаст на «Громадському», був одним з організаторів фестивалю української культури «Виделка Fest» у Чорноморську Одеської області.
Теги за темою
військові
Джерело матеріала
loader
loader