Глобальне підвищення цін на YouTube: усі відчують удар
Глобальне підвищення цін на YouTube: усі відчують удар

Глобальне підвищення цін на YouTube: усі відчують удар

YouTube знову піднімає ціни на свої передплати, і, здається, це вже стає звичкою. У липні 2023 року ціни в США поповзли нагору, а потім до них підтягнувся весь світ у листопаді. І ось знову – менш як через рік – YouTube підвищує членські внески, цього разу для передплатників за межами США.

Деякі користувачі на Reddit вже скаржаться, що у вихідні отримали листи з "приємними" новинами: вартість підписки зросте на 50%.

Наприклад, сімейний план в Ірландії, Бельгії, Нідерландах та Італії коштуватиме 26 євро замість 18. Індивідуальні підписки теж не залишилися осторонь – вони дорожчають на 2-14 євро. У Швейцарії серйозний зліт: сімейна передплата подорожчає з 24 до 34 швейцарських франків. Швеція – та сама історія: ціна сімейного плану зросте зі 179 до 279 шведських крон.

Але не тільки Європа відчула удар по кишенях – YouTube Premium дорожчає і на Близькому Сході, Сінгапурі, Таїланді та Індонезії. А в Індії ціни підскочили на 15-20% ще у серпні. І якщо ви користуєтеся YouTube через iOS App Store, приготуйтеся до ще більшого зростання.

Що робити тим, хто хоче миритися з новими цінами?

Музичні альтернативи на кшталт Spotify чи Apple Music – варіант. Але коли доходить до відео, тут у YouTube конкурентів майже немає: або ви погоджуєтеся на рекламу, або платите. І, за словами користувачів Reddit, YouTube стає найдорожчим стрімінговим сервісом.

Це зростання цін, до речі, цілком може бути пов'язане з планами YouTube запровадити ще більше реклами. Минулого року вони вже додали рекламу на смарт-телевізори, а тепер тестують рекламу під час паузи на відео.

А ми нагадуємо, YouTube посилює правила для підлітків: певні відео не можна буде дивитися

Раніше стало відомо про те, що СhatGPT може стати дорожчим у 100 разів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Ідіть нах*й, г*ндони": Netflix платитиме гроші російській актрисі, поки війська рф вбивають українців

Джерело матеріала
loader