Жінка із США стала першою людиною, яка покінчила з життям у капсулі самогубців
Жінка із США стала першою людиною, яка покінчила з життям у капсулі самогубців

Жінка із США стала першою людиною, яка покінчила з життям у капсулі самогубців

У липні 2024 року у Цюриху представили капсулу самогубців. Першою людиною, яка скористалася нею, стала американка, яка спеціально для цього приїхала до Швейцарії.

Sarco, скорочення від «саркофаг», — це надрукована на 3D капсула, встановлена ​​на підставці, яка містить каністру з рідким азотом. 10-хвилинний процес швидко знижує рівень кисню в капсулі, оскільки пацієнти втрачають свідомість протягом однієї хвилини і вмирають через дев’ять хвилин. Її створив доктор Філіп Нічке, відомий як «Доктор Смерть», який обіцяє безболісний спосіб самогубства.

У понеділок, 23 вересня, поліції стало відомо, що в Мерісхаузені сталося самогубство з використанням капсули Sarco, пише LADbible. У результаті кілька людей були взяті під варту, і прокуратура почала розслідування за підозрою в підбурюванні та причетності до самогубства.

Капсулу було вилучено, а загиблу доставлено до Інституту судової медицини м. Цюрих для проведення експертизи.

Серед арештованих був директор швейцарської компанії з евтаназії The Last Resort, двоє юристів та голландський журналіст. Точне місце розташування капсул смертників не було розкрито, але відомо, що вони знаходяться поблизу кордону з Німеччиною в лісистій місцевості.

Доктор Нічке прокоментував процес на X: «…ідилічна мирна смерть у швейцарському лісі, де The Last Resort @tlrswiss використав пристрій Sarco, щоб допомогти жінці зі США померти так, як вона того хотіла».

Першою капсулою скористалася американка, яка вирушила до Швейцарії, щоб покінчити з життям.

Вона натиснула кнопку всередині капсули, яка заповнила камеру газоподібним азотом. Рівень дихання став токсичним протягом хвилини, вона втратила свідомість, перш ніж померти від гіпоксії — нестачі кисню в мозку.

Говорячи про своє рішення поїхати до Швейцарії та добровільно покінчити з життям, доктор Нітшке сказала, що вона «справді хотіла померти».

«Коли вона увійшла в Sarco, вона майже відразу натиснула кнопку. Вона нічого не сказала. Вона справді хотіла померти. За моїми оцінками, вона втратила свідомість протягом двох хвилин і померла через п’ять хвилин. Ми бачили різкі, невеликі посмикування м’язів на її руках, але на той час вона, ймовірно, вже була без свідомості. Це виглядало саме так, як ми очікували».

Джерело матеріала
loader
loader