В Україну залетів білоруський літак: оголошували тривогу, що відомо
В Україну залетів білоруський літак: оголошували тривогу, що відомо

В Україну залетів білоруський літак: оголошували тривогу, що відомо

Моніторингові канали повідомили, що в Україну залетів навчально-бойовий Як-130. Перетин кордону відбувся в районі населеного пункту Дятлик.

На територію України залетів білоруський військовий літак Як-130. Про це повідомив моніторинговий канал "Беларускі Гаюн".

Зазначимо, що спершу Повітряні сили України попередили про те, що нешвидкісна ціль була зафіксована на кордоні Київської та Житомирської областей. Вона перетнула державний кордон з території Білорусі та прямувала на південь. Відповідне повідомлення з'явилося о 14:28.

Повітряна тривога
Фото: Скриншот

Пізніше "Беларускі Гаюн" підтвердив, що винищувач Як-130 ВПС РБ зайшов на територію України.

"Попередньо, це навчально-бойовий літак Як-130 ВПС РБ. Інформація уточнюється", — ідеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що перетин кордону відбувся в районі населеного пункту Дятлик (Наровлянський район, Гомельська область).

В Україну залетів літак із Білорусі
Фото: Скриншот

Уже о 14:46 Повітряні сили оголосили відбій тривоги у зв'язку з ціллю, яка залетіла з території Республіки Білорусь.

Нагадаємо, Фокус з'ясовував, чому Олександр Лукашенко взагалі порушує тему України і яка мета його заяв. Політологи вважають, що кажучи що-небудь про Україну, він переслідує одночасно відразу кілька цілей.

Раніше повідомлялося, що росіяни керованими авіабомбами розтрощили кладовище в Харківській області. На оприлюднених поліцією фотографіях видно понівечені могили на кладовищі. Крім того, окупанти вдарили по території садового товариства неподалік від кладовища.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader