TikTok видалив акаунти російських державних медіа
TikTok видалив акаунти російських державних медіа

TikTok видалив акаунти російських державних медіа

Видалено акаунти медіагрупи «Россия сегодня», яка володіє інформаційними службами «РИА Новости» та «Спутник», а також «ТВ-Новости» - материнської структури телеканалу RT.

TikTok видалив акаунти, пов'язані з російськими державними ЗМІ, за «участь у таємних операціях зі здійснення впливу». Про це повідомляє видання Sky News.

Зазначається, що це частина зусиль TikTok щодо запобігання дезінформації напередодні президентських виборів у США, ідеться в публікації. Видалено акаунти медіагрупи «Россия сегодня», яка володіє інформаційними службами «РИА Новости» та «Спутник», а також «ТВ-Новости» - материнської структури телеканалу RT.

У соцмережі нагадали, що раніше доступ до акаунтів було обмежено у Великій Британії та ЄС, а їхній контент у всьому світі позначено як контрольоване державою медіа.

Однак зараз вважається, що вони заборонені назавжди.

Нагадаємо, раніше компанія Meta оголосила про заборону діяльності медіагрупи «Россия сегодня» та інших російських державних медіа на своїх платформах. Відтепер вони  заборонені у Facebook, Instagram, WhatsApp та Threads по всьому світу за іноземне втручання.

Своє рішення компанія пояснила тим, що російські видання використовували обманну тактику для проведення таємних операцій впливу в інтернеті.

Фото: Getty Images

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader